Суддю посадили на 7 років за корупцію в Одеській області

25.10.2017, 11:47

У Кіровоградській області суд збільшив вирок першої інстанції і засудив суддю Савранського суду Одеської області до семи років позбавлення волі за хабарництво, а секретаря цього ж суду - до п'яти років позбавлення волі. Про це інформує прес-служба СБУ.

Як повідомляється, співробітники СБУ разом з ГПУ затримали суддю та судового секретаря в 2013 році під час отримання хабара. Правоохоронці з'ясували, що суддя вимагала $5000 від дружини обвинуваченого у справі про незаконний обіг наркотиків за винесення вироку без позбавлення волі. Секретар виступила в ролі посередника. Згідно з рішенням суду, зловмисники були визнані винними за ст. 368 ч. 4 КК України. Судді було призначено покарання у вигляді семи років позбавлення волі з позбавленням права займати посади, які пов'язані з вчиненням правосуддя, строком на три роки і з конфіскацією майна в дохід держави.

Секретар суду була засуджена до п'яти років позбавлення волі з позбавленням права займати посади на державній службі строком на рік, також з конфіскацією майна.

Читайте АСН в Google News