Смоленська трагедія: РФ вирізала зі звіту запис вибуху

25.10.2017, 08:27

Запис дуже різкого зростання тепла на борту президентського літака Леха Качинського був вилучений зі звіту польської комісії на прохання Росії. Про це передає видання Gazeta Polska.

За даними джерела, запис може свідчити про вибух на борту ТУ-154 до удару лайнера об землю. «Різкий стрибок температури важко раціонально пояснити будь-якими іншими причинами, ніж вибух, особливо коли він почав серію аварій, зареєстрованих на приладах. Аварії сталися в той момент, коли був зафіксований останній сигнал системи TAWS (система попередження про наближення землі). Різке і незрозуміле підвищення температури на борту літака було не наслідком, а причиною зупинки роботи важливих бортових систем урядового ТУ-15», - зазначає газета.

У статті повідомляють, що параметрами польського бортового самописця спочатку зацікавилися росіяни. Вони порадили попередньої польській комісії вирізати частину запису.

«Цей фрагмент довжиною 4,5 секунди з різким зростанням температури, який видалили з ініціативи РФ, був знайдений у матеріалах польської комісії з розслідування авіакатастрофи», - пише Gazeta Polska.

Читайте АСН в Google News