На Одещині група диверсантів готувала теракти і вбивства

15.09.2015, 09:00

В Одеській області Служба безпеки України затримала диверсантів, які готували теракти і низку замовних вбивств. Про це інформує прес-служба СБУ.

Як повідомляється, за завданням кураторів з Головного розвідувального управління РФ диверсанти планували скоїти вибухи в місцях розташування правоохоронців і волонтерів.

«Групу сформував колишній працівник російської спецслужби, який знаходиться на тимчасово окупованій території АР Крим. Першим її завданням була фізична ліквідація лідера одеського Євромайдану», - йдеться в повідомленні.

В СБУ зазначили, що був задокументований факт узгодження вбивства з представником російської спецслужби. Вбивство мало відбутися під час поїздки лідера місцевого Євромайдану у вересні поточного року, виконавцем повинен був стати член одного з місцевих осередків КПУ. Шістьох виконавців вбивства було затримано напередодні запланованого злочину.

«Вилучені документальні матеріали, що підтверджують факт планування ними акції щодо фізичного усунення активіста під безпосереднім керівництвом іноземця. Затримані дають свідчення про безпосередню участь та розподіл ролей у реалізації злочинного задуму», - йдеться в повідомленні.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 (підготовка до злочину) і ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Правоохоронці продовжують встановлювати можливих спільників диверсантів.

Читайте АСН в Google News