Саакашвілі відповів Луценку: Я маю право на постійне місце проживання в Україні

24.10.2017, 15:44

Екс-президент Грузії і екс-губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі заявив, що не отримував жодних документів, які б заперечували його право перебувати в Україні. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Політик заявив, що кілька тижнів тому його адвокати подали позов до суду про бездіяльність Міграційної служби і повне ігнорування запитів. «Цього четверга, 26 жовтня, у Львівському окружному адміністративному суді відбудеться слухання у цій справі», - додав Саакашвілі.

За його словами, згідно зі ст.16 і ч.4 ст.17 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», його статус в Україні «повністю легальний». «Я особа, яка має постійне місце проживання на території України, користуюся усіма правами громадянина і депортувати з території України мене не можна», - написав політик.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко заявив про відмову Державної міграційної служби надати Саакашвілі статус біженця. Тому, на думку Луценка, відсутні будь-які спеціальні обставини, які могли б унеможливити депортацію або екстрадицію Саакашвілі.

Читайте АСН в Google News