Україна закликала ООН оперативно реагувати на пропаганду Кремля

21.10.2017, 10:23

Російська пропаганда і фальсифікація фактів розпалили ненависть громадян РФ до України і продовжують поглиблювати конфлікт. Такі дії влади Росії вимагають жорсткої реакції всього міжнародного співтовариства. Про це на засіданні Четвертого комітету Генеральної асамблеї ООН заявив перший секретар постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, повідомляє «Укрінформ».

«Ця гібридна війна Росії проти України із залученням державних російських ЗМІ, є прямою загрозою для цінностей ООН. Всі органи ООН повинні оперативно реагувати на такі спроби фальсифікації новин і використання їх які інструменту поглиблення конфліктів», - заявив дипломат.

У зв'язку з цим Олег Ніколенко закликав подвоїти зусилля із впровадження кращих практик та інструментів у реагуванні на таку глобальну загрозу від Росії. «Інформаційна безпека є основним елементом у кожній системі національної безпеки, і Організація Об'єднаних Націй повинна стати маяком для цього шляхом виявлення та притягнення до відповідальності тих, хто бере участь у таких гібридних війнах», - зазначив Олег Ніколенко.

Читайте АСН в Google News