Путін вибухнув брудними образами на адресу Петлюри

20.10.2017, 08:56

Президент Росії Володимир Путін осоромився, цитуючи радянські міфи про те, що український військовий і політичний діяч Симон Петлюра був нацистом і антисемітом. Заява лідера країни-агресора прозвучала на сесії клубу «Валдай» у Сочі, передає УНІАН.

«Зараз встановили пам'ятник Петлюрі - це людина нацистських поглядів, антисеміт, який винищував євреїв під час війни. Крім сіоністського конгресу єврейського, всі мовчать. Вам своїх клієнтів шкода чи що у Києві? Це не український народ робить, це все робиться з подачі відповідних правлячих структур. Чому ж ви мовчите?» - заявив Путін.

Разом з тим у зверненні «До населення України» Симон Петлюра в 1921 році засудив «єврейські погроми». У документі сказано: «Єврейське населення так, як і ви, селяни, чекає не дочекається звільнення від комуністів-грабіжників». «Винищення» Петлюрою євреїв є міфом пропаганди СРСР, історичні ж факти доводять, що Петлюра виступав проти погромів у 1918-1921 роках.

Нагадаємо, у Вінниці відкрили перший в Україні пам'ятник державному і військовому діячеві Симону Петлюрі. Відкриття пам'ятника відбулося 14 жовтня, в День захисника України, під час фестивалю «Вінниця - столиця УНР», присвяченого 100-річчю української революції.

Читайте АСН в Google News