Вбивцям міліціонерів у Києві загрожує довічне ув'язнення

04.05.2015, 16:17

Злочинцям, причетним до нападу на АЗС і розстрілу міліцейського патруля, загрожує довічне ув'язнення або термін до 15 років. Про це під час оперативної наради за участю Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка заявив заступник міністра внутрішніх справ Василь Паскал, повідомляє прес-служба МВС.

За його словами, під час операції із затримання злочинців були застосовані безпрецедентні заходи безпеки.

«З урахуванням того, що був ранковий час, ми застосували безпрецедентні заходи безпеки для місцевих жителів. Головна мета — запобігти будь-яких жертв під час затримання. Те, що у злочинців було багато зброї, ми з'ясували після їх затримання», — сказав він.

Він зазначив, що за місцем їх проживання було виявлено та вилучено багато зброї, гранатомет і вибухівку. «Двом нападникам по 17 років, іншим —20 і 24», — додав він.

Він повідомив, що тривають слідчі дії за двома статтями — ст. 348 КК України (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) і ч. 1 ст. 187 (розбій).

«Злочинцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років або довічне ув'язнення», — пояснив він.

Читайте АСН в Google News