"Інтеру" загрожує штраф за жорстокий допит 12-річної мами

18.10.2017, 11:47

Телеканалу "Інтер" загрожує штраф після ток-шоу "Стосується кожного" за участю 12-річної шестикласниці з Борислава Львівської області, яка народила дівчинку. Нагадаємо, героїню програми звуть Тетяна Луцишин і після пологів її батьки підписали угоду на участь у шоу на телеканалі "Інтер", повідомляє 24 канал.

В офісі Уповноваженого з питань дотримання прав дитини заявили, що під час шоу дівчина піддалася справжньому допиту, відчувала величезний тиск і стрес. Були порушені її права на честь і гідність.

Омбудсмен заявив, що журналіст допустив порушення етики, взявши на себе функції слідчого, ставлячи неприпустимі для цього випадку запитання на публіці: хто це робив, скільки разів робив, у якій обстановці, наодинці чи хтось був удома, а ти кричала чи не кричала , а ти кликала на допомогу чи ні, а скільки разів це відбувалося?

Якщо йдеться про сексуальне насильство над дитиною, то допит відбувається у так званій «зеленій кімнаті» - в окремому приміщенні, коли малолітня дитина перебуває у кімнаті з психологом, а слідчий, прокурор, адвокат і батьки - за межами кімнати і спостерігають через скло. Так дитина піддається меншому стресу. Однак на шоу дівчинка плакала, замкнулася, сказала, що її труять однолітки в школі.

Омбудсмен звернулася до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з проханням провести перевірку і в рамках закону вжити заходів реагування.

Читайте АСН в Google News