Черговий перл від Лаврова: Україна сама на себе напала

16.10.2017, 16:40

Україна «напала» на свою територію на Донбасі. Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров під час Всесвітнього фестивалю молоді та студентів у Сочі.

За словами міністра країни-агресора, жителі Донбасу «опинилися в нинішній ситуації тому, що відмовилися підтримати антиконституційний державний переворот». «Ця частина Донбасу не нападала на решту території України. На них напали. Напали, оголосивши їх терористами ... Їм досі намагаються висунути звинувачення в тероризмі та судити їх збираються», - заявив Лавров.

Крім того, чиновник РФ розповів, що через українську владу нібито гальмується виконання Мінських угод. На його думку, Україна не може «надати гарантії безпеки населенню Донбасу». Також він закликав амністувати всіх російських терористів, які воювали на українській землі з 2014 року та закріпити в Конституції України особливий статус окупованих територій, а також провести там «вибори».

«Саботують. Це знову ж таки питання спроможності домовлятися, в тому числі договороспроможності Німеччини та Франції, які підписалися разом з нами під Мінським комплексом заходів», - уточнив Лавров.

Читайте АСН в Google News