Колишньому заступнику генпрокурора Кузьміну та директору "Пущі-Водиці" висунули звинувачення у крадіжці елітних земель

13.10.2017, 17:49

Колишньому першому заступнику Генпрокурора України Ренату Кузьміну та директору ДП «Комплекс відпочинку «Пуща-Водиця» (судячи з даних на сайті Державного управління справами. - АСН) Євгену Єгорову повідомлено про підозру у вчиненні службових та інших злочинів, самого екс-заступника Генпрокурора оголошено в розшук . Про це на свій сторінці в соцмережі повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

Справу веде прокуратура Черкаської області під керівництвом Генеральної прокуратури. Слідчі з'ясували, що з 2008 до 2010 року заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, змовившись з директором "Пущі-Водиці", скориставшись підробленими документами, здійснили захоплення державної земельної ділянки рекреаційного призначення площею 1,0457 га на території комплексу.

На цих землях Кузьмін звів собі будинок площею 1068 м кв. і кілька прибудинкових споруд - гостьовий будинок, лазню, альтанку з барбекю, гараж і поставив паркан. Таким чином державі було завдано збитків у розмірі понад 1 200 000 грн. Оскільки вони у 250 разів перевищують неоподатковуваний мінімум доходів громадян, то це вважається вже тяжкими наслідками злочину.

Також внаслідок зазначених злочинів у грудні 2010 року на той час перший заступник генерального прокурора України протиправно придбав у власність вказане нерухоме майно незаконного походження, що в 2010 році становило ринкову вартість майже 8400000 грн, що, відповідно до п. 3 примітки до ст. 209 КК України, перевищує 18 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і є особливо великим розміром.

Зараз слідство не знає, де перебуває Кузьмін. Він оголошений у розшук в Україні. А от директору комплексу в присутності адвоката про підозру повідомив слідчий. Прокуратура подала до суду клопотання про обрання запобіжного заходу директору ДП у вигляді взяття під варту та відсторонення його від посади.

Будинок Кузьміна в Пущі-Водиці заарештований з серпня минулого року. Таку постанову виніс Печерський суд. Сам Кузьмін раніше заявляв, що розслідування проти нього ведуться з метою політичної помсти.

Читайте АСН в Google News