Кандидати в приватні виконавці подали до суду на Мін'юст через провальні іспити

12.10.2017, 14:52

Кандидати в приватні виконавці, які не склали останні три іспити чергового відбору, подають позови до суду. Першим до Одеського окружного адміністративного суду звернувся голова Агентства з питань виконання рішень Володимир Боєр, який складав іспит 25 вересня. Про це він заявив у коментарі ASN.

У своїй позовній заяві Боєр вимагає скасування рішення кваліфікаційної комісії Мін'юсту про відмову у видачі посвідчення приватного виконавця. Юрист висловив підозру, що всім, хто не пройшов іспит, випали одні і ті ж запитання, у яких правильні варіанти відповіді система сприймала як неправильні.

«Той порядок (порядок складання кваліфікаційного іспиту на отримання права здійснювати діяльність приватного виконавця. - АСН), який до нас застосували, ще не набрав чинності (на момент складання іспиту. - АСН). Також у позові я посилаюся на ті факти, що всім випали однакові запитання. Це я жодним чином підтвердити не можу, так влаштована система - ніхто цього підтвердити не може. Але я сподіваюся, що суд задовольнить моє клопотання і витребує протоколи, з яких буде видно, які запитання кому дісталися», - зазначив Боєр.

За словами юриста, перевірити свої підозри не є можливим, бо за підсумками іспиту не видаються роздруківки з відповідями. Він додав, що, крім нього, є ще низка кандидатів у приватні виконавці, які не склали іспити і збираються оскаржити їх результати в суді.

Відзначимо, що з 47 кандидатів, які взяли участь в останніх трьох іспитах, пройшла випробування тільки одна людина. "Є ще кандидати, які теж подають до суду. Хтось уже подав, хтось тільки готує позовну заяву. Але більшість людей просто зневірилися і не хочуть більше мати відносин з міністерством", - сказав Боєр.

Читайте АСН в Google News