Порошенко відповів президенту Чехії словами Черчилля

11.10.2017, 14:20

Президент Петро Порошенко, коментуючи слова свого колеги з Чехії Мілоша Земана щодо можливої ​​компенсації анексованого РФ Криму, підкреслив, що не збирається торгуватися за українські землі. Про це він повідомив під час свого виступу на сесії ПАРЄ, передає ТСН.

«У 1950 році Вінстон Черчилль, ідейний батько Ради Європи, звернувся до асамблеї на тлі загрози, яка утворилася через конфлікт між СРСР і Європою. Він сказав, що у Москви є можливості для створення великих неприємностей. З урахуванням обставин Черчилль сказав важливу річ: «Або ми доведемо своє значення, цінність і вагу Європи, або ми програємо». Пам'ятаючи ці слова, я відкидаю твердження тих, хто сказав, що Крим - це завершена справа», - додав Порошенко.

Він зазначив, що трибуна в ПАРЄ «була створена не для закликів торгуватися територіями за гроші, нафту або газ, не для закликів про умиротворення».

«Цього не було ніколи. Сьогодні той день, коли Кремль підштовхує Європу до реальності, яка так хвилювала Черчилля 70 років тому», - додав він.

Читайте АСН в Google News