Чехія й надалі підтримуватиме санкції проти РФ попри пропозицію Земана заплатити за Крим

10.10.2017, 18:36

Чехія не має наміру змінювати свою позицію щодо антиросійських санкцій і далі дотримуватиметься спільної позиції з Європейським союзом про необхідність зберігати ці санкції. Про це заявила прес-секретар Міністерства закордонних справ Чехії Міхаела Лагронова, передає «Радіо Свобода».

Уточнювати позицію Чехії довелося після недавніх заяв президента країни Мілоша Земана, який закликав скасувати санкції проти РФ і заплатити Україні за Крим. «Позиція Міністерства закордонних справ, чеського уряду залишається незмінною: санкції залишаються чинними і залишатимуться до часу, поки не будуть виконані Мінські угоди», - підкреслила Лагронова.

За її словами, в переоцінці санкцій важлива єдність Євросоюзу, тому Чехія буде дотримуватися спільної думки. Йдеться про головний пакет санкцій, які були введені ЄС через анексію Криму та війну на Донбасі.

При цьому в МЗС Чехії поки не стали коментувати заяву Земана про те, що Україна повинна домовитися з Москвою про «компенсацію» за Крим. Нагадаємо, скандальну заяву Земан зробив 10 жовтня під час сесії ПАРЄ. Заява Земана вже викликала різку реакцію української сторони.

Читайте АСН в Google News