Вартість газу для населення хочуть підняти на 17% з наступного опалювального сезону - експерт

10.10.2017, 13:04

Мінпаливенерго хоче підняти вартість газу для населення на 17% з наступного опалювального сезону. Про це на прес-конференції заявив директор спеціальних проектів НТЦ «ПСИХЕЯ» Геннадій Рябцев, передає кореспондент ASN.

«Безумовно, за ціною на газ «дотиснуть» врешті-решт саме споживачів. Адже саме кінцевий споживач платить за товар і за недієздатне і неефективне керівництво в енергетичній галузі. Зараз вже лунають заяви про те, що Кабмін погодився на підняття ціни на газ для населення на 17% вже з цього опалювального сезону. Ця інформація поки не відповідає дійсності. Оскільки існують лише пропозиції профільного міністерства палива та енергетики», - заявив він.

Рябцев нагадав, що прем'єр заявив про незмінність ціни на газ.

«Але це створює правову колізію. Оскільки він же з іншого боку має підписати нову постанову про підвищення ціни на газ, враховуючи, що досі діє Постанова під номером 187, якою Кабмін зобов'язався переглянути вартість газу на новий опалювальний сезон», - зазначив він.

З його слів, американські та європейські партнери України виступають проти «такого правового нігілізму нашого уряду».

За його оцінками, нинішня ситуація, яка склалася, багато в чому є результатом політики Кабміну.

«Адже неприйнятним є той факт, що половина споживачів отримують субсидії. А у депресивних районах, якщо тарифи піднімуть знову, субсидії отримуватимуть уже 96% всіх споживачів. Які ж це ринкові відносини, про які заявляє уряд? ... В результаті лише підприємства залишаються в плюсі, а споживачі залишаються один на один з проблемою високої ціни на газ».

Читайте АСН в Google News