Депутати з димовими шашками в залі прийняли другий закон по Донбасу

06.10.2017, 11:11

Рада прийняла другий скандальний Закон України "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей", за що проголосували 229 нардепів, передає кореспондент ASN. 

Під час розгляду в залі було зафіксовано задимлення від димової шашки, але це не завадило прийняттю закону. Метою прийняття акта є запровадження на строк, що закінчується через один рік з дня набрання чинності Законом України "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей", особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, до яких належать райони, міста, селища, села, що визначаються рішенням Верховної Ради України (далі – окремі райони Донецької та Луганської областей) шляхом внесення зміни до статті 1 Закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Також законом пропонується встановити, що відповідно до статті 10 Закону України "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей" особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей набуває чинності виключно після виконання всіх умов, викладених у статті 10 названого Закону, зокрема у частині, що стосується виведення усіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, а також бойовиків та найманців з території України.

Під час обговорення законопроекту депутат від "Свободи" Юрій Левченко попередив, що цим законом "відбудеться амністія терористів ОРДЛО. Це є зрада інтересів України", - кричав він. 

У свою чергу, нардеп від "Батьківщини" Сергій Соболєв також наголосив, що закон є "зрадою національних інтересів, бо всі терористи будуть амністовані відповідно до цього закону", - сказав він. 

Читайте АСН в Google News