Порошенко повернув нардепам доопрацьований законопроект про особливий статус ОРДЛО

05.10.2017, 13:37

Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради доопрацьований законопроект №7164 «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей», який подовжує особливий статус окупованих територій. Текст доопрацьованого законопроекту оприлюднений на сайті Верховної Ради.

В результаті правок був доданий пункт про те, що особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей буде продовжений виключно після виконання всіх умов, викладених у статті 10 нового закону. Це стосується виведення всіх незаконних збройних формувань, їхньої військової техніки, а також бойовиків і найманців з території України.

Нагадаємо, у четвер, 5 жовтня, Комітет з питань нацбезпеки і оборони Верховної Ради повернув на доопрацювання Президенту України Петру Порошенку законопроект про продовження особливого статусу Донбасу на рік. Тільки 7 з 15 депутатів на засіданні Комітету підтримали пропозицію прийняти законопроект, а 8 членів - підтримали пропозицію повернути законопроект на доопрацювання.

Читайте АСН в Google News