ЄС надасть Україні 90 млн євро на децентралізацію

11.09.2015, 14:58

Євросоюз готовий надати Україні 90 мільйонів євро, які спрямують на проекти децентралізації. Про це розповів комісар ЄС з питань розширення та політики добросусідства Йоганнес Хан під час зустрічі з віце-прем'єр-міністром — міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадієм Зубком, передає прес-служба Мінрегіону.

«Наразі необхідно налагодити співпрацю між українськими та європейськими експертами, які визначать конкретні проекти, які фінансуватимуться за рахунок цих коштів», — розповів Хан.

Зубко розповів, що українська сторона пропонує в рамках техпідтримки офісів реформ створити 40 субрегіональних груп підтримки реформи, зокрема надання значних ресурсів для здійснення зав'язок із громадськістю, навчання та коучингу. Групи навчатимуть місцеві органи влади на всіх рівнях.

«Інший напрям, на який спрямують кошти від ЄС — зміцнення Державного фонду регіонального розвитку, особливо з урахуванням додаткових потреб в інвестиціях для створення і розширення послуг об'єднаних громад», — розповів Зубко.

Читайте АСН в Google News