Прем'єр: Відповідальність за опалювальний сезон лежить на місцевій владі

04.10.2017, 15:57

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні Кабміну заявив, що відповідальність за опалювальний сезон лежить на місцевій владі. Про це передає кореспондент ASN.

«Сьогодні всю відповідальність за своєчасний початок опалювального сезону несуть місцеві органи влади. Ми, як уряд, створили достатні запаси газу. У нас достатньо газу, і немає жодних проблем з його запасами. Ціна на газ залишається без змін. Тому немає підстав говорити про збільшення тарифів на місцях», - заявив він.

За словами прем'єра, електричної енергії також достатньо. «З боку уряду жодних проблемних питань немає. Питання тільки в тому, щоб кожен на своїх місцях вчасно заповнив системи... Нам дали інформацію, що на 1 жовтня вже готовність складає 100%. Це дуже хороший показник», - додав він.

Також прем'єр нагадав, що тепло треба подавати, якщо температура протягом трьох діб менше 8 градусів тепла. «Важливо не проспати!» - звернувся він до мерів і місцевої влади.

Гроймсан закликав уже сьогодні перевірити роботу снігоприбиральної техніки. «Скоро буде зима і буде сніг. Тому прошу, щоб це теж не було несподіванкою».

Читайте АСН в Google News