Ситник: Майже половина детективів НАБ пройшла перевірку на поліграфі

11.09.2015, 12:49

Тестування кандидатів на посади детективів Національного антикорупційного бюро України були відкритими. Про це в інтерв'ю одному з телеканалів заявив глава НАБУ Артем Ситник.

За його словами, за перебігом тестувань спостерігали члени ради громадського контролю.

«Звичайно, є люди, які незадоволені перебігом тестів, але це ті, які не пройшли відбір. Але що стосується самого відбору, то перший етап — це дослідження кандидата на предмет його обізнаності із законодавством, яке він застосовуватиме. Другий етап — виявлення його загальних здібностей. Третій етап — психологічне тестування. І тільки четвертий етап — комісія, яка за результатами трьох тестувань підбуває загальний підсумок, проводить співбесіду з кандидатом, ухвалює остаточне рішення», — сказав він.
Він зазначив, що попри складність конкурсного відбору, радою громадського контролю було запропоновано перевірити на поліграфі тих кандидатів, які перемогли в конкурсі. «Я на це погодився, і наразі тривають перевірки з використанням поліграфа. Майже половина кандидатів вже пройшла поліграф, і результати цього тестування також мене повністю задовольняють. Тобто фактично до більшості кандидатів у поліграфологів немає жодних зауважень», — наголосив Ситник.

Водночас глава НАБУ зазначив, якщо детектив не пройшов перевірку на поліграфі, це не означає, що він не працюватиме в Антикорупційне бюро, проте результат перевірки залишать  у його особистій справі.

Читайте АСН в Google News