Президент завтра внесе в Раду законопроект про реінтеграцію Донбасу

03.10.2017, 16:38

Законопроект про реінтеграцію Донбасу буде внесений Президентом України Петром Порошенком до Верховної Ради в середу, 4 жовтня. Про це повідомив заступник голови АП Костянтин Єлісєєв, передає «Українська правда».

«Президент внесе його завтра», - сказав Єлісєєв. Він уточнив, що «стосовно миротворців є нюанси. З реального: там буде про окупацію і про реінтеграцію на основі постанови Кабміну».

Водночас поки неясно, коли Рада проголосує за новий законопроект. Раніше віце-спікер ВР Оксана Сироїд оприлюднила текст законопроекту. Однак джерело підкреслило, що документ досі допрацьовується і уточнюється, а потім «версія, оприлюднена Сироїд, неактуальна».

На запитання про інший проект закону, оприлюднений англійською мовою, співрозмовник зазначив, що це дуже стара версія проекту.
Нагадаємо, в оприлюдненому Сироїд документі про особливості державної політики з відновлення суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької і Луганської областей передбачалося, що закон не вступає в протиріччя з правом України на повернення анексованого Криму.

Законопроект схвалював рішення Президента про використання Збройних Сил України та інших військових формувань для стримування російської агресії в Донецькій і Луганській областях. У закон про правовий режим воєнного стану пропонується внести зміни, що стосуються, зокрема, припинення повноважень місцевих органів влади (місцевих рад та їх виконавчих структур) і створення, за необхідності, відповідних військових адміністрацій.

Читайте АСН в Google News