США відправлять авіаносну ударну групу до берегів Північної Кореї

01.10.2017, 14:33

У середині жовтня 2017 року Пентагон планує направити ударну авіаносну групу ВМС США, яку очолює атомний авіаносець «Рональд Рейган» (CVN-76), до східного узбережжя КНДР для проведення спільних навчань з кораблями ВМС Південної Кореї. Про це на умовах анонімності Тhe korea times заявив представник МО Південної Кореї.

«Ми проводимо консультації з Америкою щодо плану дій авіаносною ударної групою, яку очолює атомний авіаносець «Рональд Рейган», у Східному морі приблизно 15 жовтня», - сказав південнокорейський військовий. За інформацією видання, авіаносець CVN-76 будуть супроводжувати бойові кораблі, які входять до складу його ударної групи, що базується в Японії на військово-морській базі Йокосука.

До складу авіаносця входить ракетний есмінець, оснащений системою протиракетної оборони «Іджіс», яка може збивати будь-які балістичні ракети Північної Кореї, крейсер і ударний атомний підводний човен, що оснащений крилатими ракетами «Томагавк». У рамках навчань Південна Корея і США потренуються у виявленні пусків, відстеженні траєкторій польотів, а також перехоплень балістичних ракет Північної Кореї.

Читайте АСН в Google News