З МВФ погодили створення Служби фінансових розслідувань - міністр

28.09.2017, 13:30

Мінфін погодив з МВФ проект закону про створення Служби фінансових розслідувань. Про це під час засідання круглого столу заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк, передає кореспондент ASN.

«Міністерство фінансів вже погодило законопроект про створення Служби фінрозслідувань з МВФ. Нагадаю, що створення Служби фінрозслідувань включено в зобов'язання України перед міжнародними партнерами, зокрема в рамках виконання Угоди про асоціацію з ЄС», - заявив він.

За оцінками Данилюка, законопроект потрібно вносити в парламент для голосування. «Цей документ розроблений за участю представників Мінфіну. Служба фінансових розслідувань повинна мати функцію ОПД і мати право застосовувати зброю. Відомство також має бути компактним... І зараз є три варіанти підпорядкування Служби фінансових розслідувань: Мінфіну, МВС або Мін'юсту», - зазначив міністр.

Данилюк також повідомив, що було ухвалено рішення доручити профільному Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики розробити новий законопроект. «Я не хочу присвоювати те, що у нас є, але я також це розглядаю як величезний ризик втрати часу. У нас часто так відбувається, ми йдемо одним колом, третім і втрачаємо час», - сказав він.

«Я вважаю, що той законопроект, який ми розробили, він є достатнім і його потрібно ухвалювати», - впевнений Данилюк.

Читайте АСН в Google News