У Авакова вимагають відставки Муженка через вибухи в Калинівці

27.09.2017, 18:14

Радник голови МВС Антон Геращенко назвав відповідальним за трагедію в Калинівці очільника Генштабу Віктора Муженка і запропонував комітету з питань нацбезпеки розглянути звернення до президента Петра Порошенка з пропозицією відправити Муженка та його заступника у відставку. Про це Геращенко написав на своїй сторінці в Facebook.

«Те, що відбулося вчора на складі боєприпасів у Калинівці,- це військова катастрофа, відповідальність за яку повинен понести не« фунт »і не« стрілочник », а глава Генерального Штабу ЗСУ Віктор Муженко та його заступник, який відповідає за збереження військових складів», - написав Геращенко.

Політик підкреслив, що місце Муженка має зайняти молодий і відповідальний офіцер ЗСУ. Саме нове обличчя повинно очолити реформу армії і флоту. Геращенко впевнений, що головною причиною вибухів у Калинівці є «халатність, недбалість і безкарність вищого військового керівництва». Також він запропонував провести депутатські перевірки дотримання заходів безпеки на військових складах.

Нагадаємо, увечері 26 вересня сталися вибухи на артскладах біля Калинівки Вінницької області. Слідчі відпрацьовують чотири основні версії детонації боєприпасів на території військового арсеналу.

Читайте АСН в Google News