Занадто синхронно: Антимонопольний комітет підозрює у змові продавців автомобільного пального

27.09.2017, 17:03

При здійсненні Антимонопольним комітетом України моніторингу ринків світлих нафтопродуктів було виявлено, що з початку вересня 2017 року відбулося зростання цін на бензини і дизельне пальне в роздрібній мережі, про це повідомляє відомство на своєму сайті 27 вересня. За даними АМКУ, за неповний вересень ціни на бензин на заправках зросли більше ніж на 5%.

Так А-95 в WOG, ОККО, SOCAR за останні 2 тижні подорожчав на 1,5 грн і вже становить майже 28 гривень. Така ж ситуація і з дизелем. "Синхронність підвищення роздрібних цін на світлі нафтопродукти протягом вересня 2017 року може свідчити про наявність у діях учасників ринку антиконкурентних узгоджених дій", - заявили в АМКУ.

І для з'ясування ситуації спрямували запити про надання інформації в ДФС (про обсяги та вартість імпорту світлих нафтопродуктів для визначення наявності (відсутності) дефіциту пального на вітчизняному ринку), в МЕРТ (про зміну попиту і пропозиції на бензин і дизельне паливо), в Мінпалива ( щодо прогнозованих цін на світлі нафтопродукти і причин, які могли спровокувати підвищення цін на бензин і дизельне пальне), а також - самим продавцям пального, у яких воно коштує дорожче за всіх.

Читайте АСН в Google News