У Харкові батьки били і заморили голодом 3-річного сина

27.09.2017, 14:26

У Новобаварського районі Харкова батьки систематично били і морили голодом 3-річного сина. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

Правоохоронці з'ясували, що увечері 26 вересня в «швидку допомогу» звернулася 26-річна жителька району і повідомила про важкий стан маленького хлопчика - сина її знайомих. Медики терміново забрали дитину в лікарню у вкрай важкому стані, проте хлопчик помер на руках лікарів.

Дитина була фізично виснажена, на тілі були численні сліди побиття, переламані ребра вже навіть почали зростатися. Сім'я хлопчика характеризується як неблагополучна, 30-річний батько був раніше судимий. У сім'ї є ще одна дитина - 6-річний хлопчик, його також забрали в лікарню.

Поліція не тільки розслідує факт смерті хлопчика, але і роль посадових осіб і працівників соціальної служби в долі цієї родини. Прокуратура кваліфікує факт смерті хлопчика одразу за двома статтями - злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною і завдання тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть (ст. 166, ч. 2 ст. 121 КК України). Максимальна санкція статей передбачає 10 років позбавлення волі.

Читайте АСН в Google News