За 8 місяців незаконних операцій з картками було на суму понад 500 мільйонів гривень

10.09.2015, 11:54

За 8 місяців 2015 року  зафіксовано понад 20 тисяч незаконних операцій з платіжними картами. Сума махінацій - понад 500 мільйонів гривень. Про це в ході брифінгу заявив начальник управління по боротьбі з кіберзлочинністю МВС України Сергій Демедюк, передає 112 канал.

«За нашою інформацією, лише за 8 місяців поточного року вже зафіксовано правоохоронними органами України понад 20 тис. незаконних операцій з платіжними картками фізичних осіб, які спричинили збитки на суму понад 500 млн грн. Це тільки ті факти, які нам вдалося зафіксувати і встановити», - розповів Демедюк.

За його словами, злочинці навіть винаймають фахівців, які розробляють спеціальні програми для викрадення баз даних з комерційних структур, які накопичують інформацію про банківські рахунки.

«Наприклад, якщо в кожному супермаркеті вам пропонують отримати бонусну карту, ви повинні там вказати свої дані, в деяких випадках просять вказати і номери банківських карт, надалі ця база даних накопичується. При використанні цієї картки при розрахунку, і якщо в цьому випадку ви розрахувалися не готівкою, а банківською карткою, вони заносяться в цю базу даних, і у такого підприємства накопичується база даних тієї чи іншої людини, яка добровільно надає ці дані тій чи іншій організації. Це найбільш вразливі місця, звідки беруться такі дані», - розповів Демидюк.

Читайте АСН в Google News