В армії США розповіли, як вести війну з РФ

24.09.2017, 10:49

Командування армії США випустило посібник під назвою «Вітчизняна війна нового покоління» про нові російські техніки ведення бою і про те, як їй потрібно протистояти в гібридної війні. Цей посібник було випущено в кінці 2016 року, а нещодавно з'явився в загальному доступі в інтернеті, повідомляє The National Interest.

Посібник опубліковано у вільному доступі на сайті PublicIntelligence. У ньому зібрані фото і дані про військові підрозділи і техніку ЗС Росії, які брали участь у захопленні Криму та окупації Донбасу.

«Зараз стратегія Росії заснована на досягненні зміни режиму в інших країнах шляхом об'єднання з місцевими повноважними силами, а не звичайній військовій перемозі. Крім того, Кремль співпрацює з хакерськими групами, а російський уряд використовує тисячі професійних хакерів як частину стратегії інформаційних операцій. Так як основна мета Росії - зміна всієї системи правління», - пояснюється в армійському виданні.

Також автори вказують, що армія Росії відчуває брак коштів електронної боротьби і авіапідтримки і втрата навіть однієї з таких систем - це серйозний удар для військових. Крім того, відзначається брак мотивації призовників російської армії і потужність, однак дуже низька точність військової техніки.

Читайте АСН в Google News