В Україні зараз - найнижчий рівень протестних настроїв за останні 17 років

22.09.2017, 18:14

На даний момент брати участь у протестних акція готові 21% українців. Не мають наміру виходити на мітинги 56% людей. Такі дані соціологічного опитування, проведеного в липні цього року Інститутом соціології НАН України.

Результати опитування показали, що 16% громадян готові виходити на вулиці заради боротьби за справедливість, ще 13% - через неможливість терпіти важке життєве становище. Також дослідження показало що в 2017 році зафіксований найнижчий рівень протестних настроїв за останні 17 років.

«На мою думку, найнижчий показник 20% тих, хто готовий брати участь у протесті, - це теж високий показник. Однак прямої залежності від готовності брати участь у протесті і реальних протестів немає. Наприклад, у всіх протестах часів Помаранчевої революції і Революції Гідності брали участь 15% населення, і цього вистачило», - зазначила 22 вересня під час круглого столу старший науковий співробітник Інституту соціології НАН України, директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна, передає кореспондент ASN .

Вона додала, що в 2015 році після Революції гідності, коли істотно обвалилася гривня, 40% громадян висловили готовність брати участь у протестах. Але тоді люди не вийшли на вулицю.

Читайте АСН в Google News