ООН: Жертвами конфлікту на Донбасі стали майже 8 тис. людей

09.09.2015, 17:45

Число жертв конфлікту на сході України наблизилося до 8 тисяч осіб. Про це заявив верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хуссейн, презентуючи доповідь про ситуацію з правами людини на Україні.

За його словами, серед загиблих є як військові з обох сторін, так і мирне населення. Загальне число жертв з початку збройного конфлікту в квітні 2014 року становить уже 7962 людини.

Доповідь охоплює період з 16 травня по 15 серпня 2015 року. Як зазначає ООН, за цей час число загиблих мирних жителів становило щонайменше 105 осіб. Ця цифра зросла більш ніж у два рази порівняно з трьома попередніми місяцями. Ситуація на сході України й надалі погіршувалася через безперервні бойові дії, які, як повідомляється, тривають через приплив іноземних бойовиків і новітнього озброєння з Росії, йдеться в доповіді.

«Викликає стурбованість і той факт, що Росія посилала конвої білих вантажівок без згоди або інспекцій української сторони», — заявили в ООН, зазначивши, що ні вміст цих вантажівок, ні їх пункт призначення перевірити було неможливо.

Читайте АСН в Google News