СБУ перекрила канал постачання продуктів терористам «ДНР» і «ЛНР»

22.09.2017, 14:54

СБУ спільно з прокуратурою перекрили механізм багатомільйонних поставок продуктів харчування в так звані «ДНР/ЛНР», гроші від яких спрямовувалися на фінансування тероризму. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці з'ясували, що для здійснення нелегальних поставок організатори використовували схему так званого «перерваного транзиту» через Росію. Для цього були зареєстровані 15 фіктивних підприємств, які закуповували продукти в Україні й нібито «експортували» їх у країни Близького Сходу через митницю країни-агресора.

Після перетину російсько-українського кордону вантажівки з товаром слідували у «ЛНР» і «ДНР». Від початку 2017 року зловмисники транспортували продукції на понад 50 млн грн.

За інформацією СБУ, частина грошей йшла безпосередньо на фінансування незаконних збройних формувань бойовиків. У Харкові обшукали за місцем проживання фігурантів справи, у злочинців, крім усього іншого, вилучили документи, що свідчать про незаконне отримання з бюджету відшкодування податку на додану вартість у розмірі понад 6 млн грн за «експортні поставки».

Читайте АСН в Google News