Google купує підрозділ HTC

21.09.2017, 17:59

Компанія Google сказала, що заплатить $1,1 млрд за підрозділ тайванської компанії HTC, що розроблятиме для американської компанії смартфони під брендом Pixel. За оцінкою дослідницької фірми IDC, підрозділ, який почав працювати лише рік тому, становить менше 1% на світовому ринку смартфонів, повідомляє Reuters.

В результаті угоди компанія Google отримає 2 тисячі співробітників HTC, що відповідає приблизно одній п'ятій загальної чисельності персоналу тайванської фірми. Вона також придбає невиключне право на інтелектуальну власність HTC - патенти і виробничі технології, які виробник смартфонів створив за довгі роки роботи.

Обидві фірми погодилися розглянути інші галузі співпраці в майбутньому. Цей крок є частиною великої кампанії Google із завоювання ринку смартфонів. Минулого року компанія найняла Ріка Остерлоха, колишнього керівника Motorola, для керівництва апаратно-технічним підрозділом. Випуск нових продуктів запланований на 4 жовтня 2017 року, як очікується, вони складатимуться зі смартфона Pixel і нової моделі ноутбука Chromebook.

Читайте АСН в Google News