Поліція вважає хуліганством вибух в Умані, від якого постраждали хасиди

21.09.2017, 15:31

Поліція Умані кваліфікувала як хуліганство вибух, що стався рано-вранці 21 вересня біля гаражів. Про це повідомив перший заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін з місця події.

Слідчі порушили кримінальне провадження за ч.4 ст.296 Кримінального кодексу України - вчинення хуліганства. Чиновник уточнив, що в результаті вибуху незначні тілесні ушкодження отримали двоє громадян Ізраїлю - чоловік і 13-річний підліток.

Аброськін підкреслив, що зараз не можна зараз висувати версію, що це теракт, можна поки говорити про хуліганство. За словами чиновника, правоохоронці збирають і аналізують інформацію. Разом із слідчо-оперативною групою працюють і співробітники Департаменту карного розшуку Нацполіції.

Крім того, Нацполіція тісно співпрацює з ізраїльськими правоохоронцями. Перший заступник голови Нацполіції також написав, що хлопчик, який постраждав під час вибуху, разом з батьком та іншими паломниками тимчасово проживав в одному з підсобних приміщень, розташованих біля багатоповерхового будинку.

«Зараз в Умані, в мікрорайоні по вул. Пушкіна знаходяться близько 40 тис. паломників. На час паломництва гості нашої країни використовують для тимчасового компактного проживання як квартири, так і інші побутові приміщення», - зазначив Аброськін.

Нагадаємо, на святкування єврейського Нового року в Умань прибули понад 20 тисяч паломників-хасидів.

Читайте АСН в Google News