Порошенко: ВВП України зростає шість кварталів поспіль

21.09.2017, 11:36

Українська економіка зростає шість кварталів поспіль, керівники підприємств, згідно з опитуваннями НБУ, фіксують зростання оптимістичних очікувань щодо розвитку макроекономічної ситуації. Про це повідомляє президент Петро Порошенко, передає Інтерфакс-Україна.

«ВВП зростає шість кварталів поспіль після 14 кварталів падіння. Упевненості, що економісти не помиляються в позитивних прогнозах, додають також сигнали, які ми отримуємо від бізнес-середовища. Опитування керівників підприємств, яке кожен квартал проводить Нацбанк, фіксують зростання оптимістичних очікувань - як з розвитку макроекономічної ситуації, так і щодо фінансового стану підприємств», - заявив Порошенко у відеозверненні на відкритті Українського фінансового форуму в Одесі.

За його словами, жорсткі антикризові кроки, зниження податкового навантаження, макрофінансова стабілізація, антикорупційні заходи, дерегуляція, відкриття нових зовнішніх ринків, зокрема завдяки Угоді про асоціацію України з Євросоюзом, поглибленої і всеосяжної ЗВТ з ЄС - «все це розчистило шлях до відновлення української економіки».

Читайте АСН в Google News