Іспанська поліція заарештувала каталонського міністра і 12 чиновників за підозрою в сепаратизмі

20.09.2017, 16:13

Іспанська поліція в середу затримала щонайменше 13 чиновників з Каталонії в рамках боротьби з підготовкою до незаконного, на думку іспанської влади,  референдуму про незалежність регіону, повідомляє Telegraph. Також поліція вилучила 1,3 мільйона бюлетенів і документів, що стосуються референдуму.

Масові рейди поліції проходять на тлі сильного політичного напруження в Каталонії, оскільки місцеві політичні лідери розгойдують ситуацію напередодні запланованого на 1 жовтень голосування. Серед заарештованих іспанськими поліцейськими - генеральний секретар економічних справ Хосеп Марія Юве і заступник віце-президента Каталонії Оріол Джункерас, представник регіонального уряду.

Офіційна Іспанія перебрала на себе контроль над фінансами Каталонії, щоб не дати цим коштам бути витраченими на проведення референдуму. Тим не менше 6 вересня парламент Каталонії схвалив референдум, під час якого планується поставити таке питання місцевим жителям: "Чи хочете ви, щоб Каталонія стала незалежною державою в формі республіки?". Зараз у Каталонії статус - автономна республіка.

Читайте АСН в Google News