МОЗ закликало підписувати договори з педіатрами та сімейними лікарями

20.09.2017, 15:13

МОЗ закликає українців вже підписувати договори з педіатрами та сімейними лікарями. Про це на брифінгу після засідання Кабміну заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає кореспондент ASN.

"У парламенті очікується ухвалення у другому читанні проект закону 6327 - про зміну системи фінансування охорони здоров'я. А 6404 - проект закону про зміну бюджетного кодексу в частині зміни системи фінансування охорони здоров'я вже підтриманий комітетом. Відповідно до цієї нової системи, пацієнт буде вибирати лікаря, підписуючи декларацію, після чого вони будуть зареєстровані в системі й отримуватимуть безкоштовно медичні послуги на первинній ланці ", - заявила вона.

Вона підкреслила, що насамперед це лікарі педіатри, лікарі загальної практики. "Тому дуже важливо, щоб наші пацієнти вже почали шукати своїх лікарів. Незважаючи на те, що система запрацює з 1 січня 2018 року, ми закликаємо вже шукати своїх лікарів", - закликала вона.

За її словами, цей же реєстр пацієнтів буде використаний, коли повноцінно запрацює система оплати послуг висококваліфікованих лікарів і послуг вторинної ланки.

Вона висловила впевненість, що законопроекти для початку реформи первинної медицини будуть ухвалені в парламенті вже наступного пленарного тижня.

Читайте АСН в Google News