Двох чиновників міграційної служби затримали за хабарі

09.09.2015, 11:43

Працівниками прокуратури Київської області спільно зі співробітниками Головного управління «К» СБУ затримано чиновників Державної міграційної служби України за вчинення корупційних злочинів. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Встановлено, що керівник Головного управління Державної міграційної служби в Дніпропетровській області систематично передавав неправомірну вигоду начальнику Управління центрального апарату ДМС за сприяння в роботі.

«Під час передавання чергової частини хабара розміром 3 тисячі доларів США та 5 тисяч гривень чиновників було затримано співробітниками правоохоронних органів. У ході обшуків у приміщенні начальника Управління центрального апарату ДМС вилучено чималі кошти, а саме 268 тисяч гривень і 21 тисячу доларів США», – йдеться в повідомленні.

Нині тривають першочергові слідчі й розшукові дії з метою встановлення всіх обставин скоєного кримінального злочину, а також вирішується питання про обрання затриманим міри запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Окрім того, тривають обшуки за місцем роботи і проживання чиновника в Дніпропетровській області.

Також проводиться перевірка щодо встановлення причетності до скоєння аналогічного кримінального злочину іншими регіональними керівниками ДМС.

Дії зловмисників кваліфіковані за ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди посадовій особі, яка посідає відповідальну посаду) та ч. 3 ст. 368 (отримання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України. Досудове розслідування триває.

 

Читайте АСН в Google News