Слідчі ФБР прослуховували Пола Манафорта з 2014 року - CNN

19.09.2017, 11:34

Слідчі ФБР, згідно з розпорядженням секретного суду США, з 2014 року прослуховували екс-голову передвиборного штабу президента Дональда Трампа Пола Манафорта. Прослухування проводилося до і після виборів у США. Про це повідомив телеканал CNN з посиланням на свої джерела.

Журналісти відзначили, що деякі розвідувальні дані викликали стурбованість серед слідчих, що Манафорт спонукав росіян допомогти в кампанії Трампа. Це підтвердили відразу три джерела видання. Разом з тим, двоє з них відзначили, що докази не є остаточними.

Таємна постанова суду набрала чинності після того, як Манафорт став об'єктом розслідування ФБР, яке почалося в 2014 році. Слідчі з'ясовували діяльність групи консалтингових фірм у Вашингтоні «для колишньої правлячої партії України».

Водночас через відсутність доказів прослуховування в якийсь момент минулого року було припинено. Потім ФБР відновило його, після отримання нового ордера, який продовжили принаймні до початку цього року. Джерела повідомили, що другий ордер був частиною розслідування ФБР зв'язків між представниками штабу Трампа і росіянами.

Поки ні Білий дім, ні представники Манафорта цю інформацію не коментують. Раніше говорилося про те, що екс-голова штабу Трампа Манафорт отримав від Партії регіонів $17 млн.

Читайте АСН в Google News