Генерал НАТО впевнений, що Росія готується до війни

18.09.2017, 18:17

Старший командувач НАТО попередив, що Росія може «серйозно готуватися до великої війни» в той момент, як вона проводить "великі військові навчання" у Східній Європі. Генерал Петро Павел, глава Військового комітету НАТО, сказав, що «відсутність прозорості в діях Кремля» під час проведення військових навчань «Захід 2017» може призвести до «ненавмисних наслідків, у вигляді потенційних пригод під час навчань», повідомляє The Daily Mail.

Павел сказав, що його головна проблема пов'язана з чисельністю військ. У той час як Москва стверджує, що в навчаннях беруть участь тільки 13 тисяч солдатів, Павел вважає, що це число перевищує 100 тисяч осіб. Навчання «Захід 2017», що проводяться цього року переважно в Білорусі, пройдуть до 20 вересня 2017 року. Незважаючи на запевнення Москви про те, що «НАТО не вважається ворогом» і що «навчання не націлені на НАТО», у генерала є побоювання з цього приводу.

«У нас висока концентрація військ у Прибалтиці. У нас висока концентрація військ біля Чорного моря, і статися може що завгодно через людську або технологічну помилки», - сказав Павел. «Ми повинні бути впевнені, що такий ненавмисний інцидент не переросте в конфлікт». Павел виступив на щорічній конференції військових начальників НАТО в албанській столиці Тирана, де обговорювалися боротьба з тероризмом, ситуація на Західних Балканах і нова стратегія США щодо Афганістану.

Говорячи про Балкани, Павел сказав, що проблеми в регіоні можуть відбуватися через радикалізм, організовану злочинність, міграцію, економічні проблеми або «злісний вплив з боку Росії». «Ми не конкуруємо з Росією за Західні Балкани. Ми насамперед зосереджені на стабілізації та безпеці на Балканах», - сказав він.

Читайте АСН в Google News