Ісландія проведе позачергові парламентські вибори через насильство над дитиною

18.09.2017, 16:14

28 жовтня 2017 року Ісландія все-таки проведе позачергові парламентські вибори. Про це заявив президент країни Гвюдні Йоуханнессон у понеділок після того, як минулого тижня в країні розгорівся скандал з батьком прем'єр-міністра, повідомляє Reuters. Скандал розгорівся через повідомлення про те, що «Партія Незалежності», лідером якої є прем'єр-міністр, намагалася приховати лист, написаний його батьком, Бенедиктом Свейнссоном, у якому він намагається допомогти другу, засудженому за зґвалтування дитини, очистити його репутацію.

Свейнссон у листі радив другові, засудженому до п'яти років в'язниці в 2004 році за багаторазове зґвалтування своєї падчерки протягом 12 років з п'ятирічного віку, відновити його «честь». В Ісландії є процедура, яка дозволяє злочинцями, які відбули покарання, повністю стерти згадку про судимості з судового реєстру.

Через скандал одна з партій у правлячій коаліції покинула уряд 15 вересня 2017 року. Це змусило прем'єр-міністра Бьярні Бенедиктссон оголосити перевибори. Цеі уряд пропрацював лише 9 місяців. Попередній уряд Ісландії було розпущено після «панамського скандалу», так як колишній прем'єр-міністр ховав доходи в офшорах.

Читайте АСН в Google News