У Кабміні хочуть переглянути умови ЗВТ з ЄС

18.09.2017, 13:55

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України ініціює перегляд умов зони вільної торгівлі (ЗВТ) з Євросоюзом для її поглиблення, зокрема питання митного союзу, а також додаткових механізмів. Про це передає прес-служба Мінекономрозвитку.

«Зараз вже зрозуміло, що умови вільної торгівлі треба переглядати. Переговори щодо створення ЗВТ з ЄС завершилися давно, і тепер умови доступу товарів до ринку України і Євросоюзу «застарілі», - повідомляє торговий представник України Наталія Микольська. За її словами, є необхідність провести детальний аналіз поглиблення торгівлі з Європейським Союзом, а також визначити оптимальний формат співпраці в короткостроковій і довгостроковій перспективі - в рамках ЗВТ (з переглядом) або митного союзу з Євросоюзі, а також вивчити ризики і терміни.

«Важливо, що зараз ми дивимося на вільну торгівлю в трьох вимірах: вільна торгівля, додаткові інструменти та інвестиції. Серед інструментів, які зараз працюють, можна відзначити Промисловий діалог з Євросоюзом. Ми завершуємо приєднання до конвенції ПанЄвроМед. Активно ведуться торгові місії з українським експортерами в Євросоюзі. Це відкриває додаткові можливості вільної торгівлі з ЄС», - зазначила Микольська.

Читайте АСН в Google News