Поліція США застрелила студента, який відмовився кинути ніж

18.09.2017, 11:06

Поліція в американському штаті Джорджія застрелила студента і ЛГБТ-активіста. Щодо інциденту буде проведено незалежне розслідування, передає ВВС.

Загиблий Скаут Шульц не ідентифікував себе ні з жіночою, ні з чоловічою статтю і був президентом студентської ЛГБТ-групи «Альянс гордості». За словами правоохоронців, в поліцію надійшов дзвінок про те, що Шульц «озброєний ножем і пістолетом» на території гуртожитку Технологічного інституту Джорджії в Атланті.

На відео, знятому свідками події, можна почути, як Шульц вигукує слова: «Стріляй у мене!» При цьому продовжуючи рухатися в бік поліцейських. В результаті один з них відкрив вогонь. 21-річний Шульц був застрелений після того, як відмовився підкоритися кільком поліцейським командам і кинути зброю.

Мати Шульца стверджує, що поліція не мала застосовувати вогнепальну зброю. Жінка впевнена, що поліцейські могли застосувати електрошок або ж перцевий спрей, щоб уникнути летального результату. Незважаючи на початкову заяву, що у Шульца в руках був пістолет і ніж, на відео видно, що він був озброєний лише ножем.

Студент факультету комп'ютерної інженерії помер у лікарні того ж вечора. Жоден поліцейський не постраждав. ЗМІ не повідомили прізвище офіцера, який відкрив вогонь. Мати Шульца - Лінн - пізніше розповіла журналістам, що Скаут, який народився під ім'ям Скотт Шульц, був політично активним студентом. Вона додала, що у нього спостерігалися численні розлади психіки, такі як депресія. Також він неодноразово намагався накласти на себе руки.

Читайте АСН в Google News