Україна і США відмовилися від російських миротворців на Донбасі

18.09.2017, 10:35

Україна і США відмовилися працювати за текстом проекту резолюції країни-агресора про розміщення російських миротворців на Донбасі. Про це заявив постпред Росії при ООН Василь Небензя, передає ТАСС.

«Ми пропонували роботу за текстом цього проекту, але делегації України і Сполучених Штатів після першого обговорення сказали, що вони далі по тексту працювати не готові, у них будуть суттєві зауваження, а можливо, в українців буде і контрпроект з питання про розміщення миротворчої місії на Донбасі», - повідомив Небензя.

За його словами, в України готовий альтернативний проект про миротворців на Донбасі.

Нагадаємо, 5 вересня президент країни-агресора Володимир Путін заявив, що наявність миротворців ООН пішла б на користь розв'язання конфлікту на Донбасі. Однак, на його думку, миротворці повинні розміщуватися тільки на лінії зіткнення сторін і охороняти місію ОБСЄ. Цю ідею категорично відкинули влади України.

У Держдепартаменті США заявили, що мандат миротворців ООН повинен поширюватися на всю окуповану територію Донбасу до кордону з РФ. 20 вересня президент України Петро Порошенко представить своє бачення миротворчої місії під час сесії Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку.

Читайте АСН в Google News