Samsung виходить на ринок автономного водіння

15.09.2017, 19:33

Компанія Samsung планує стати великим гравцем на ринку автономного водіння - керування транспортним засобом за допомогою вбудованої системи штучного інтелекту в повністю автономному режимі. Йдеться про нещодавню угоду компанії з постачальником аудіовізуальних та автозапчастин Harman на $ 8 млрд, повідомляє Reuters.

Samsung оголосила про свої плани в четвер на Франкфуртському автосалоні. Представник компанії заявив, що вона створила стратегічний підрозділ для розробки сучасних систем сприяння водієві (ADAS), який буде фінансуватися з фонду на $ 300 млн.

Два найбільші конкуренти Samsung також перейшли на ринок автономного водіння за останній рік, але їх фінансування значно вище: корпорація Intel у минулому місяці заплатила $ 15,3 млрд за придбання Mobileye, нинішнього лідера на ринку програмного забезпечення ADAS.

У той час як корпорація Qualcomm домагається схвалення за угодою в розмірі $ 47 млрд для купівлі NXP Semiconductors NV, найбільшого в світі виробника напівпровідників. Компанія Harman найбільш відома своїми аудіодінаміками, вона отримує 65% прибутку від свого автомобільного бізнесу, надаючи навігаційні послуги, бортові розважальні системи і транспортні мережі.

Очолить підрозділ Джон Абсмейер, який до приєднання до Samsung в 2015 році очолював новаторську програму автономного водіння американського автовиробника Delphi. В останні місяці Samsung отримала ліцензії на розробку проектів із застосуванням автопілотів у Південній Кореї і Каліфорнії.

Читайте АСН в Google News