Керрі: Потрібно переконатися, що миротворці на Донбасі - не пастка

15.09.2017, 13:24

Необхідно переконатися, що ідея введення миротворців ООН на Донбас не є пасткою. Таку думку висловив 68-й держсекретар США (2013-2017) Джон Керрі, передає Інтерфакс-Україна.

«Треба переконатися, що це не якась пастка», - сказав він на 14-й щорічній конференції YES в Києві.

Серед застережень Керрі назвав питання визначення кордону, реалізації Мінських угод, а також гарантій того, що Україна без обмежень може визначати своє майбутнє. Керрі визнав, що в період керівництва Держдепартаментом був розчарований Мінським процесом, відсутністю адекватної реакції в "нормандському форматі". Політик також підкреслив, що анексія Криму, де російське керівництво продемонструвало відверту брехню, не має пробачення.

Крім того, прем'єр-міністр Британії в 2010-2016 роках Девід Кемерон заявив, що «Мінськ не працює, ми повинні перезапустити процес». За його словами, нові ідеї мають, як і раніше, включати виконання основних пунктів Мінських угод, зокрема відведення важкого озброєння і відновлення контролю над російсько-українським кордоном. Він уточнив, що зусилля США і Великої Британії багато зробили, щоб навчити і підвищити військовий потенціал України і допомогти зміцнити їй свою економіку.

Читайте АСН в Google News