Керівництво пенітенціарної служби Південного регіону з помсти катувало ув'язнених

15.09.2017, 12:56

Прокуратура Одеської області розслідує кримінальне провадження за фактами катувань в'язнів в Одеському слідчому ізоляторі 18 серпня 2017 року. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Слідчі прокуратури Одеської області 14 вересня повідомили про підозру в організації тортур ув'язнених виконуючому обов'язки начальника Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації Міністерства юстиції (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 КК України). Прокурори підозрюють, що керівник управління був дуже обурений фактом вбивства співробітниці СІЗО, після чого «у змові з невстановленими працівниками Державної кримінально-виконавчої служби організував тортури утриманих».

«Незаконні дії були спрямовані на залякування і покарання осіб, які утримуються в Одеському слідчому ізоляторі. В результаті погрому, за даними слідства, сильного фізичного болю завдали 15 ув'язненим», - відзначили в прокуратурі.

Вживається заходів щодо встановлення інших осіб, причетних до вчинення зазначених злочинів. Нагадаємо, 17 серпня ввечері на подвір'ї Одеського СІЗО в контейнері для сміття знайшли частини тіла жінки-інспектора. У скоєнні вбивства підозрюється 39-річний ув'язнений. На думку правоохоронців, він зґвалтував і задушив жінку, потім тіло розчленував і викинув у сміттєвий контейнер.

Читайте АСН в Google News