Генсек ОБСЄ: Пройде немало часу, поки місія миротворців з'явиться на Донбасі

14.09.2017, 18:14

Розміщення місії миротворців на Донбасі - непростий процес. Про це на брифінгу заявив Генеральний секретар Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) Томас Гремінгер, передає кореспондент ASN.

«Відстань між пропозицією (про розміщення місії миротворців на Донбасі) і її реалізацією - чимала. Я не хочу зараз робити жодних припущень щодо мандата місії миротворців або ж її оснащення. Насамперед дипломати у Нью-Йорку повинні будуть погоджувати як технічні, так і дипломатичні аспекти того, як у результаті виглядатиме цей мандат», - заявив Гремінгер.

При цьому він зазначив, що в ОБСЄ за три роки напрацьовано величезний досвід, який потрібно внести в концепцію місії. Генсек нагадав, що обговорював питання про розміщення місії миротворців 13 вересня з президентом України Петром Порошенком.

«Очевидно, така місія має бути узгоджена Радою безпеки ООН. Зараз можна сказати, що ще чіткого розуміння немає. І процес не буде простим. ОБСЄ готова запропонувати свої експертні навички в цьому питанні», - сказав він.

Гремінгер вкотре нагадав, що головною умовою розміщення такої місії є виконання мінських угод обома сторонами.

Читайте АСН в Google News