У НАБУ назвали причину затримання депутата Київради Кримчака

14.09.2017, 11:05

Детективи НАБУ назвали причину затримання депутата Київради, соратника колишнього мера Києва Леоніда Черновецького Сергія Кримчака, а також його можливого спільника. Про це інформує прес-служба Бюро.

«Депутата Київради і його можливого спільника затримали за підозрою в скоєнні кримінальних злочинів, які передбачені ст. 191 і ст. 209 КК України», - сказано в повідомленні НАБУ.

За версією слідства, в 2010-2011 роках затриманий Сергій Кримчак обіймав посаду секретаря Комісії Київради з питань земельних відносин. Таким чином він мав доступ до інформації про наявність у Києві ділянок землі, що перебувають у комунальній власності. Детективи вважають, що тоді Кримчак організував злочинну схему заволодіння трьома з ділянок, вартістю понад 3,5 млн гривень.

«На думку детективів НАБУ, суть схеми полягала в тому, що чиновник за допомогою родича заволодів ділянками землі в Шевченківському районі столиці, що перебувають у комунальній власності. Після цього чиновник легалізував отримані злочинним шляхом ділянки, внісши їх у статутний фонд заснованого можливим спільником товариства», - сказали у відомстві.

Зараз детективи НАБУ і прокурори САП проводять слідчі заходи, спрямовані на отримання додаткових доказів, а також встановлення інших можливих учасників корупційної схеми і викриття інших епізодів махінацій з київською землею.

Читайте АСН в Google News