МЗС Польщі не викликав посла України через пересування Саакашвілі

11.09.2017, 11:27

Міністерство закордонних справ Польщі не викликало посла України Андрія Дещицю через приїзд екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі і прориву 10 вересня українського кордону. Про це сказав посол Андрій Дещиця, повідомляє «Укрінформ».

«Мене не викликали в МЗС Польщі», - заявив Дещиця.

Посол уточнив, що перебуває в постійному контакті з МЗС Польщі і стежить за ситуацією в Перемишлі, де не був відправлений поїзд «Київ - Перемишль» і кілька пасажирів не могли вчасно виїхати з Польщі. «Відразу після виникнення цієї нештатної ситуації туди був направлений консул генконсульства України в Любліні, який прибув на місце для врегулювання ситуації і допомагав пасажирам, надаючи консульські поради, яким чином дістатися до України», - зазначив Дещиця.

Нагадаємо, поїзд «Інтерсіті» №715 «Перемишль - Київ» був зупинений на території Польщі, не доїжджаючи до українського держкордону. Це було пов'язано з тим, що кордон переходив Михеїл Саакашвілі в оточенні натовпу активістів. Після цього польський євродепутат Яцек Саріуш-Вольський заявив, що Дещицю викликали в МЗС Польщі для надання пояснень.

Читайте АСН в Google News