В результаті вибуху автомобіля в центрі Києва загинув чеченець, який воював в АТО

08.09.2017, 19:29

Біля Бессарабського ринку в центрі Києва в результаті вибуху автомобіля загинув чеченець Тимур Махаурі. Як повідомив знайомий загиблого, він воював у зоні АТО на Донбасі, передає Інтерфакс-Україна.

За даними ДСНС, також у результаті вибуху постраждала жінка-пасажир, їй відірвало ногу. Крім того, радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк уточнив, що дитина, яка знаходилася в машині, не постраждала. Наразі правоохоронці встановлюють причину вибуху.

Товариш двоюрідного брата загиблого повідомив, що Махаурі служив у чеченському батальйоні імені шейха Мансура. При цьому другий чоловік, який представився товаришем по службі загиблого, сказав, що Махаурі воював в АТО в батальйоні ім. Джохара Дудаєва і був «особистим ворогом» глави Чечні Рамзана Кадирова.

«Це Тимур Махаурі. Він знаходився в нашому батальйоні ім. Джохара Дудаєва. Він брав участь ще в першій і другій чеченській війні. Його Кадиров називає своїм особистим ворогом, за ним давно вже полювали. Швидше за все, це і є їхній слід», - сказав товариш по службі загиблого, уточнивши, що йдеться про російський слід.
 

Знайомі загиблого заявили, що Махаурі вже не перший раз намагалися вбити. Вони підкреслили, що пасажири, які переували в автомобілі, не були його дружиною і дитиною. Також з'ясувалося, що в даний час загиблий Махаурі - громадянин Грузії, жив він у Києві.

У МВС України журналістам підтвердили смерть відомого чеченця Тимура Махаурі. Правоохоронці також уточнили, що він у 2017 році отримав умовне покарання в Україні.

Читайте АСН в Google News