Не відкрутишся. Європейський суд залишив за ЄС право нав'язувати біженців країнам-членам

06.09.2017, 18:05

Європейський суд відхилив скарги Словаччини та Угорщини на міграційну політику ЄС, завдавши удару по угорському прем'єр-міністру Віктору Орбану і його союзниках у центральній Європі, які запекло оскаржують політику розподілу квот на надання притулку для біженців, повідомляє The Guardian.

Судді ухвалили рішення на підтримку обов'язкового переселення, яке передбачає переселення 120 тисяч біженців з Греції і Італії в інші країни - члени ЄС. Переважно це жителі Сирії, Іраку та Еритреї. Тепер очікується, що напруга між ЄС і угорським прем'єр-міністром стане жорсткішою.

Віктор Орбан прийшов до влади в Угорщині завдяки своїй кампанії під назвою «Зупинити Брюссель», центральною обіцянкою якої була протидія примусовому переселенню. Це також викличе напругу в стосунках з Польщею, теж незадоволеною міграційною політикою. Лідери ЄС погодилися з планом переселення в самий розпал міграційної кризи, в той момент, коли тисячі людей щодня припливали на європейські береги. Система квот була ухвалена, незважаючи на опозицію Словаччини та Угорщини. З 2014 року в ЄС прибуло понад 1,7 мільйона людей з країн Близького Сходу і Африки.

Читайте АСН в Google News